Main pageRegistrationLog in
Sunday, 19.05.2024, 10:37
Login form
Izvēlne

Jaunumu papildizvēlne
JD Jaunumi [8]
Viss, kas attiecas uz LJD
Interesanti.. [18]
Atpūtai, lai gaišāks prāts!
"Uzmet Aci" [14]
Iespējams noderēs..
Liepas Jaunumi [6]
Par notikumiem Liepā un tās apkārtnē..
"Humčikiem" [Smile] [5]
Tiem, kam neklibo humorizjūta!

Notikumu kalendārs
«  March 2007  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

LJD Draugi

Home » 2007 » March » 16 » Zvaigžņots caurums dīķī Mārsnēnos
Zvaigžņots caurums dīķī Mārsnēnos
Ilze Kalniņa
"Druva"
13. marts, 2007

Mārsnēnu pagasta “Jaunklabju” saimniecības dīķī uziets mazliet līdzīgs caurums un zīmējums ledū tam, kādu pētīja Valkas rajona Kārķu pagastā.
Māju saimniece Ilga Sijāte stāsta, ka caurumu uzgājusi apmēram pirms mēneša, kad devusies pasmelties ūdeni no dīķa. Vēlāk uznāca sals, dīķis aizsala un neviens stīgoto zīmējumu uz ledus nav pētījis.
“Caurums ledū bija radies pa nakti, bet ūdens pa virsu. Iepriekšējā dienā mazbērni pa dīķi slidinājās, nekā tāda nebija. Kamēr virsū bija sniegs, neredzējām arī tos starus ap cauruma vietu, tagad, kad kūst vaļā, ir neredzēta lieta,” sacīja Ilga Sijāte, kura vēlreiz pārlasījusi visu iespējamo par Kārķu meteorītu un izvērtējusi, ka savādais brīnums viņu dīķī radies ap to pašu laiku, kad lielais kosmosa akmens nokritis Valkas rajona Kārķu pagastā. Ne gaismu, kas varētu norādīt par kāda kosmiska ķermeņa krišanu, ne troksni, kāds varētu rasties, ledum ielūstot, “Jaunklabju” saimniece nav ne redzējusi, ne dzirdējusi. Kad sniegs pakusis, saulīte dīķi apspīdējusi, Ilga atkal pamanījusi tumšus starus.
“Caurums nebija liels, nu, cilvēka galvas lielumā. Mani vairāk baida, vai tiešām te nav radiācijas, jo ūdeni smeļam pašu vajadzībām- lopiem, veļas mazgāšanai. Vasarā bērni plunčāsies dīķī. Tas svešķermenis taču tur iekšā ir iekritis,” tā Ilga Sijāte, kuras tuvinieki saka, ka brīnumiem par kosmosa ķermeni netic. Ilga pagaidām par lielo notikumu pastāstījusi vien pagastmājas un mūsu avīzes darbiniekiem.
“Es domāju, ka tas ir pazemes avots. Braucu cilvēku tā kā nomierināt, jo par Kārķiem jau sacīja, ka nekādas radiācijas tur nebija. Jāsaka gan, ka nekad dzīvē neko līdzīgu dīķos nebiju redzējusi, nofotografēju. Man liekas, ka tagad daba sagādā daudzus pārsteigumus un šis ir viens no tiem,” tā Mārsnēnu pagasta padomes priekšsēdētāja Irma Vilka.
“Druva” interneta tīmeklī papētīja, kādi viedokļi pausti Kārķu pārsteiguma sakarā. Anomālo parādību pētīšanas centra “UFOlats” pārstāvji pēc Kārķu dīķa apskates secināja galveno, ka videi un cilvēku veselībai kosmisks ķermenis, kas, iespējams, iekritis dīķī, draudus nerada. Tajā pat laikā pāris vīri Limbažu rajona Augstrozē apstaigājuši savus dīķus un atraduši pat vairākus desmitus šādu caurumu. Paši jokojuši, ja Kārķu dīķī iekritis meteorīts, tad pār Augstrozi nolijis īsts zvaigžņu lietus. Pētnieki par Augstrozē redzēto arī sprieduši, ka īpatnējās plaisas un caurumi varētu būt avotu darbs, kas netipiski aktivizējušies pēc siltās ziemas. Tajā pat laikā Latvijai neparedzēti lielu uzmanību pievērsuši ufologi no visas pasaules, norādot, ka arī citviet Eiropas valstīs februāra sākumā iedzīvotāji fiksējuši kosmisko akmeņu krišanu.
“Ko slēpj “Jaunklabju” dīķa dzelme?” , tas ir jautājums, kuram pagaidām nav atbildes, bet Ilga Sijāte ir pārliecināta, ka par šoziem notikušo izdosies vairs nedomāt jau pēc pāris dienām, jo saule izkausēs dīķa ledus vāku.

Category: Liepas Jaunumi | Views: 724 | Added by: Deimis | Rating: 0.0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Register | Log in ]

 
News Search
Copyright Deimis © 2007