Main pageRegistrationLog in
Sunday, 19.05.2024, 13:49
Login form
Izvēlne

Jaunumu papildizvēlne
JD Jaunumi [8]
Viss, kas attiecas uz LJD
Interesanti.. [18]
Atpūtai, lai gaišāks prāts!
"Uzmet Aci" [14]
Iespējams noderēs..
Liepas Jaunumi [6]
Par notikumiem Liepā un tās apkārtnē..
"Humčikiem" [Smile] [5]
Tiem, kam neklibo humorizjūta!

Notikumu kalendārs
«  March 2007  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

LJD Draugi

Home » 2007 » March » 21 » Spēles vairo negadījumus - pierādīts!
Spēles vairo negadījumus - pierādīts!
boot.lv

21. marts [2007]

Aizvien vairāk un vairāk cilvēce pēta datorspēļu ietekmi uz cilvēku. Nesen jau rakstījām, ka tās uzlabo redzes leņķi, nu pierādīts, ka „braucamās” spēles izraisa ceļu satiksmes negadījumus.

Nesen internetā paklīda vēsts par britu pētnieku uzskatiem par datorspēļu (konkrēti driving spēļu) negatīvo ietekmi uz cilvēka psihi – tie, kas pārlieku daudz spēlē spēles, arī reālajā dzīvē brauc daudz ātrāk, nekā atļauts. Tika apgalvots, ka apmēram 27% jauniešu vecumā līdz 24 gadiem brauc riskanti un neapdomīgi. Tāpat arī tika teikts, ka tas vairāk ir izplatīts vīriešu vidū – ne jau tikai tāpēc, ka viņu kā autovadītāju ir vairāk, bet arī tāpēc, ka viņi spēlē vairāk datorspēļu.

Jauni pētījumi, ko izstrādājuši Allianz Center for Technology (Vācija) un Minhenes Ludwig-Maximilians universitātes pētnieki, liecina ka braukšanas videospēles ir agresīvu braukšanu veicinošs faktors, jo mainās uzvedība, tiek veikti pārsteidzīgi manevri un cilvēkiem ir tieksme braukt neapdomīgi. Pētnieki arī piebilst, ka šā tipa spēles kļūst aizvien reālākas un tādējādi jo vairāk ietekmē braukšanas stilu reālajā dzīvē: „Braukšana šajās spēlēs bieži vien iekļauj sāncensību, neprātīgu traukšanos, ātrumu un avāriju izraisīšanu. Citiem vārdiem, lielākoties racing spēles patiešām paaugstina risku iekļūt negadījumā,” teikts pētījumā (PDF fails).

Pētījumā piedalījās 198 cilvēki – vīrieši un sievietes -, kas spēlē un kas nespēlē videospēles. Spēles spēlējošie cilvēki daudz biežāk esot pārkāpuši noteikumus un vēlējušies braukt kaut nedaudz agresīvāk kā spēļu atturībnieki. Pierādījās, ka 68 vīrieši, kas tieši spēlēja kaut vienu braucamo datorspēli, no visiem testētajiem brauca agresīvāk un ar lielāku vēlmi riskēt.

Atcerēsimies, ka arī Latvijā darbojas soda punktu sistēma un policisti ar jaunajām Volvo un Hyundai mašīnām ir visai nelokāmi sodu piešķiršanā. Varbūt arī tu, jaunais šoferi, padomā, pirms ieslēdz kārtējo NFS vai Colin McRae daļu. Tieši TU ar savu rīcību vari pakļaut CITUS briesmām!


Category: Interesanti.. | Views: 596 | Added by: Deimis | Rating: 0.0
Total comments: 3
3 kalvo  
0
kluippp

2 Deimis  
0
True true! biggrin .. devil

1 Nu NU  
0
Taaatad labaak nespeeleet NFS bet gan VISSII IELAAS :)

Only registered users can add comments.
[ Register | Log in ]

 
News Search
Copyright Deimis © 2007