Main pageRegistrationLog in
Sunday, 19.05.2024, 06:10
Login form
Izvēlne

Jaunumu papildizvēlne
JD Jaunumi [8]
Viss, kas attiecas uz LJD
Interesanti.. [18]
Atpūtai, lai gaišāks prāts!
"Uzmet Aci" [14]
Iespējams noderēs..
Liepas Jaunumi [6]
Par notikumiem Liepā un tās apkārtnē..
"Humčikiem" [Smile] [5]
Tiem, kam neklibo humorizjūta!

Notikumu kalendārs
«  April 2007  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

LJD Draugi

Home » 2007 » April » 5 » Tonija Blēra klasesbiedrs Misters Bīns
Tonija Blēra klasesbiedrs Misters Bīns
Vakara ziņas/TVNET
03. aprīlis [2007]

Misters Bīns pasaulē ir tik populārs, ka daudzi viņu identificē ar šīs lomas atveidotāju Rovanu Atkinsonu. Kas īsti par cilvēku dzīvē ir pats Atkinsons?

Vai tiešām arī tāds pats vientiesis un pamuļķītis kā Misters Bīns? Izrādās, ka nekā tamlīdzīga. Rovans Atkinsons ir izteikti audzināts, nosvērts un līdzsvarots cilvēks, kurš savā dzimtenē bija populārs jau pirms mistera Bīna parādīšanās pie apvāršņa. Tiesa, bērnībā Rovans nesapņoja par komiķa profesiju. Viņš bija dzimis fermera ģimenē, kura varēja atļauties skolot dēlu prestižā skolā. Starp citu, viens no viņa klasesbiedriem bija tagadējais Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs. Jau skolas laikā Rovanam patika smīdināt draugus. Pēc skolas beigšanas puisis turpināja mācības Ņūkāslas un Oksfordas universitātē. Viņa izvēlētā profesija bija elektroinženieris. Studiju laikā jauneklis aktīvi iesaistījās studentu teātrī. Viņa draugs tolaik bija Ričards Kērtiss - nākamais producents, ar kuru Atkinsons sadarbojas vēl līdz šai dienai. Kērtisa atmiņā Rovans palicis kā lempīgs puisis ar cirtainiem matiem, kurš stipri vien stostījies un bijis ļoti samulsis. Toreiz viņam tika iedalīta loma - neliels monologs ar mīmikas epizodēm. Rovans ar uzdevumu ticis galā lieliski, un drīz vien viņš bija iemantojis lielu popularitāti studentu vidū.

Atkinsona sūtība

Nevarēja nepamanīt acīmredzamo - Rovana Atkinsona vieta bija uz skatuves! Tā kā Rovans studēja prestižajā Oksfordas universitātē, tad nekas tur netika nepamanīts - pat studentu aktieru pašdarbība. Rovans saņēma uzaicinājumu piedalīties BBC TV seriālā "Tās nav ziņas pulksten deviņos" un ar šo līdzdalību nokļuva Britu akadēmijas uzmanības centrā. 1980. gadā Rovans tika atzīts par "BBC gada cilvēku".

Milzīgā popularitāte ne tikai apmulsināja, bet arī pat nedaudz sabiedēja jauno aktieri. "Kad apmeklēju restorānu, publika kliedza: "Ei, Rovan, pašķobi ģīmi un paboli acis!" Es to nevarēju izturēt," atceras Atkinsons. "Cilvēki domā - ja es ar savu tēlojumu TV ekrānos izraisu viņos smieklu lēkmes, tad arī dzīvē man viņi jāsmīdina. Bet es patiesībā esmu kluss un nepavisam ne smieklīgs cilvēks."
Rovans Atkinsons galvenokārt piedalījies TV filmās un seriālos. Lielu ievērību ārpus viņa dzimtenes robežām guva komēdijseriāls par Anglijas vēsturi "Melnā čūska" (1984). Taču par Atkinsona karjeras augstāko sasnieguma kļuva TV seriāls "Misters Bīns", kurš tika izrādīts no 1990. līdz 1995. gadam. Šis oriģinālais tēls ir Rovana Atkinsona un Ričarda Kērtisa "kopražojums". Aktieris atzīst, ka tas ir veidojies no viņa paša instinktiem un vājībām. Mistera Bīna tēlā Atkinsons varēja ielikt visu savu pantomīmas meistarību, kas patiesībā neatpaliek no Čārlija Čaplina aktiermākslas. Viņš darbojas ar visu savu ķermeni, un vārdi viņam nav nepieciešami.

"Daudzus gadus esmu spēlējis misteru Bīnu. Esmu sapratis, ka man patīk viņu tēlot. Viņš patiesībā ir lielisks personāžs. Spēlēt tik pretrunīgu varoni - tā man ir sava veida distancēšanās no realitātes," saka aktieris.

Mana māja - mans cietoksnis

Rovans Atkinsons, būdams īsts britu pārstāvis, stingri pieturas pie teiciena: mana māja - mans cietoksnis. Gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Aktieris cenšas pasargāt savu privāto dzīvi un ģimeni no sabiedrības pārlieku lielās uzmanības. Kopš 1990. gada viņš ir precējies ar vizāžisti Sanetru, un viņiem ir divi bērni - meita Lilija un dēls Bendžamins. Kā zina stāstīt aculiecinieki, tad Rovans ilgi nevarējis saņemties atklāt savas jūtas Sanetrai, kuru bija klusībā iemīlējis. Viņam pieticis vien drosmes palūgt meitenei kečupu kinostudijas ēdnīcā. Pēc ilga draudzības perioda viņi apprecējās un joprojām ir laimīgs laulātais pāris. Sākumā viņi sabiedrībā kopā negāja. Pirmo reizi Rovans un Sanetra kopā bija redzami kinofilmas "Bīns. Absolūtā katastrofa" pirmizrādē. Tā bijusi arī vienīgā reize, kad viņš ļāvis sievu fotografēt. Kāpēc viņi izvairās kopā iet sabiedrībā? Asas mēles melš - iemesls esot bailes, ka sievai varētu pielipt iesauka "Misis Bīna".

Atkinsonam brīvajā laikā esot divas kaislības - dārza kopšana (atcerēsimies, ka viņš uzaudzis fermera ģimenē) un ekskluzīvas sporta automašīnas. Turklāt viņš aktīvi darbojas autožurnālistikā. Automašīnas - tā ir viņa otrā dzīve. Sanetra ne reizi vien ir bijusi greizsirdīga uz šiem nežēlīgi dārgajiem "dzelžiem", kuriem vīrs pievēršot vairāk uzmanības nekā viņai. "Vispatīkamākā sabiedrība viņam ir mašīnas, nevis es," žēlojas Sanetra. Tomēr Rovans, par spīti savai auto kaislei, ir labs vīrs un pirmklasīgs tēvs. Bērni lepojas ar tēvu un ir priecīgi, redzot viņu uz ekrāna.

Category: Interesanti.. | Views: 792 | Added by: Deimis | Rating: 0.0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Register | Log in ]

 
News Search
Copyright Deimis © 2007