Main pageRegistrationLog in
Sunday, 19.05.2024, 06:10
Login form
Izvēlne

Jaunumu papildizvēlne
JD Jaunumi [8]
Viss, kas attiecas uz LJD
Interesanti.. [18]
Atpūtai, lai gaišāks prāts!
"Uzmet Aci" [14]
Iespējams noderēs..
Liepas Jaunumi [6]
Par notikumiem Liepā un tās apkārtnē..
"Humčikiem" [Smile] [5]
Tiem, kam neklibo humorizjūta!

Notikumu kalendārs
«  April 2007  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

LJD Draugi

Home » 2007 » April » 7 » Gaida Lieldienas jaunās telpās
Gaida Lieldienas jaunās telpās
"Druva", Sarmīte Feldmane
4. aprīlis [2007]

Liepas metodistu baznīcas draudze Lieldienas sagaida jaunās telpās. Draudze tagad saimnieko bijušajā kopsaimniecības kantora ēkā, kas ilgus gadus stāvēja tukša.
Pirms tam dievkalpojumi un draudzes aktivitātes notika nelielā dzīvoklī.
- Kā jau bez saimnieka gādības, ēka bija ļoti nolaista. Uzlikām jaunu jumtu, sakārtots ūdensvads un kanalizācija, ierīkota apkure, pamazām remontējam un iekārtojam telpas. Ko varam, darām paši, arī rīkojam talkas, - stāsta latviešu draudzes vecākā Mirdza Lapika un piebilst, ka draudzes locekļiem ir īpašs gandarījums, jo tagad ir pašiem savas mājas. Savukārt liepēnieši, un īpaši tie, kuri šajā ēkā kādreiz strādājuši, priecājas par tās atdzimšanu
Latviešu un krievu draudzes mācītājas Ilze Ozola un Vera Titoviča pēc Pūpolsvētdienas dievkalpojuma labprāt izrāda māju, kurā vēl tik daudz darāmā.
Dievkalpojumi patlaban notiek saulainā telpā un vietas it kā pietiek, taču tiek domāts par lielākas iekārtošanu. Krievu un latviešu draudžu svētdienas skolām savas telpas, tāpat jauniešiem, kuri pulcējas nodarbībās un labprāt iesaistās draudzes dzīvē, sava istaba arī mācītājām. Vēl nepieciešama telpa sadraudzībai. Liepēniešiem lūgšanu zālei mēbeles uzdāvināja dāņi.
Ēkas otrā stāvā darbību uzsākusi biedrība “Cerību centrs”. Metodistu baznīca vienmēr saistījusies ar palīdzību grūtā brīdī. Te mājvietu radīs jaunās māmiņas, kuras pēc bērniņa piedzimšanas nonākušas problēmu situācijā, viņas uzņemas atbildību vienas audzināt mazuli.
- Te labiekārtotos apstākļos varēs dzīvot sešas jaunās māmiņas, kurām palīdzēsim uzsākt jaunu dzīvi, - stāsta “Cerību centra” vadītāja Ērika Simsone.
Ar lielu lepnumu draudzes locekles rāda plašo pagalmu. Tajā jau daudz izdarīts, taču liepēnietes stāsta, ka te būs bērniem rotaļu laukums, būs lapene un ugunskura vieta, kur jaukā laikā saturīgi pavadīt laiku. Jaunieši labprāt iesaistās draudzē. Talkā piedalījās daudzi, arī jauniešu dievkalpojumi ir apmeklēti. Vasarā liepēnieši gaida talciniekus no Amerikas, kuri vēlas piedalīties apkārtnes labiekārtošanā.
- Mums daudz palīdz Latvijas apvienotā metodistu baznīca, jo īpaši diakonijas vadītāja Gita Medne. Viņa mūs rosina darboties, palīdz meklēt draugus ārzemēs. Viņas iecere ir arī “Cerību centrs”, - stāsta mācītāja Ilze Ozola.
Draudze sadarbojas ar citām nevalstiskajām organizācijām pagastā un pašvaldības sociālo dienestu, iesaistījusies starptautiskajā kustībā “Samariešu maks”.
Otrajās Lieldienās Liepā tautas namā ar Lieldienu koncertu uzstāsies Latvijas apvienotās metodistu baznīcas jauniešu koris. Tā būs Liepas draudzes dāvana savējiem.
Metodisti Latvijā nav labi zināmi, bet draudzes darbojās arī Latvijas brīvvalsts laikā. Liepēnietes, stāvot pie sava dievnama, lepni spriež, ka arī Liepā, kā jau tam jābūt, baznīca būs kalna galā.
Bet šonedēļ domas saistās ar būtiskāko notikumu katra kristieša dzīvē.
- Lieldienas ir Jēzus Kristus augšāmcelšanās diena. Kā latvietei man tie tiešām ir pavasara atmodas svētki, kad jāpriecājas, - stāsta Mirdza Lapika.
Ērika Simsone atceras, kā bērnībā Lieldienas sākts gaidīt Pūpolsvētdienā, kad mamma visus nopēra ar pūpoliem. “Šajā klusajā nedēļā, kad dzīvoju Rīgā, ik rītu devos uz dievkalpojumu, tas bija kā ziedojums, ka vari piecelties tik agri, laiks lūgšanās sakārtoja domas. Ja Lieldienās vēl jauks laiks, tad tās dod vēl lielāku spēku. Dod ticību,” domās dalījās Ērika. Savukārt mācītāja Vera atzina, ka Lieldienās tikai retā ģimenē nekrāso olas. “Lasu Bībeli, skaitu lūgšanas, ģimenē skatāmies kādu filmu par Jēzus dzīvi. Lieldienu gaidīšana ir īpašs laiks,” pārliecināta Vera Titoviča. Tam piekrīt arī Ilze Ozola un cer, ka tieši klusajā nedēļā kādu sirdi uzrunās Dieva vārds.

Category: Liepas Jaunumi | Views: 693 | Added by: Deimis | Rating: 0.0
Total comments: 1
1 Deimis  
0
Un tagad ceru, ka visiem kļuva skaidrs, kas notiek vecā kantora ēkā! wink

Only registered users can add comments.
[ Register | Log in ]

 
News Search
Copyright Deimis © 2007