Main pageRegistrationLog in
Monday, 06.05.2024, 20:30
Login form
Izvēlne

Jaunumu papildizvēlne
JD Jaunumi [8]
Viss, kas attiecas uz LJD
Interesanti.. [18]
Atpūtai, lai gaišāks prāts!
"Uzmet Aci" [14]
Iespējams noderēs..
Liepas Jaunumi [6]
Par notikumiem Liepā un tās apkārtnē..
"Humčikiem" [Smile] [5]
Tiem, kam neklibo humorizjūta!

Notikumu kalendārs
«  May 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

LJD Draugi

Home » Ziņu arhīvs
Vai Tu zināji, ka ...

Ik gadu Latvijā tiek radīts apmēram 600 – 700 tūkstoši tonnu sadzīves atkritumu, no kuriem 70% (t.i. 420 – 490 tūkstoši tonnu) rada iedzīvotāji.

No visa radītā atkritumu apjoma tikai 70% tiek noglabāti izgāztuvēs un poligonos, tas nozīmē, ka 30% (t.i. 180 – 210 tūkstoši tonnu) izmesto atkritumu nonāk dabā – mežos, pļavās un citās vietās.

27 PET (polietilēnteraftalāta) pudeles = 1 džemperis

No PET pudelēm tiek izgatavoti vairāki produkti, tostarp tekstilšķiedra, kas ļauj ražot ne tikai džemperus, T-kreklus, bet arī polsterētas segas, paklājus, u.tml.

Viena 0,5 litru tilpuma PET pudele sver 50 gramu. 20 000 pudeļu = 1 tonna PET.

670 alumīnija bundžiņas = 1 velosipēds

Pārstrādāts alumīnijs tiek izmantots, lai ražotu jaunus iesaiņojuma materiālus. Taču to izmanto arī citur – celtniecībā un transporta jomā.

19 000 tērauda konservu kārbas = 1 automašīna

Pārstrādājot tēraudu, tiek ražotas konservu kārbas, automašīnu detaļas, elektriskās mājsaimniecības ierīces.

100 tonnas pārstrādāta ... Turpinājums »

Category: "Uzmet Aci" | Views: 713 | Added by: Deimis | Date: 01.04.2007 | Comments (0)

Izskatās, ka nu ir parādījies "brand new" joku varonis (-ņi) kā EMO. Pats Čaks vairs nespēj konkurēt!
Kā jau esmu minējis, 20 labi joki var aizstāt brokastis, Labu Apetīti! :)

PS. Neesmu Emo nīdējs, un negrasos aizskart neviena jūtas, viss humora dēļ! ;)

1. Kas notiek ar pieciem emo, ja viņus iesleedz istabā ar četriem stūriem?
Viens nomirst, jo viņam nav stūris, kur raudaat.

2. Kas ir EMO pica? - tā ir pica, kas pati sagriež sevi.

3. Kāpēc tiek visi emo pirms 12 izmesti no bāra?
Tāpēc, kad saakas "happy hour" (un kaa zinaams emo nekad nav laimiigi).

4. Kas notiek, ja četriem EMO iedod ģitāru, sitamo instrumentu, bassu un mikrafonu - iznāk Tokyo hotel.

5. Cik daudz emo vajag, lai nomainītu lampiņu? Nevienu ... viņiem labāk patīk raudāt tumsā.

6. Kad blondīne un emo, nolec no daudzstāvu mājas, kurš pirmais nomirst? Blondīne, jo viņa noslīkst emo asaraas.

7. Cik daudz emo vajag, lai izskruvetu lampu? Trīs .. Viens, kas noskruuvee ... viens, kas par to uzraksta dziesmu ... un viens kas par to raud.

8. Cik emo vajag, lai izlasītu žurnālu? Divus: viens, ... Turpinājums »

Category: "Humčikiem" [Smile] | Views: 13881 | Added by: Deimis | Date: 01.04.2007 | Comments (2)

NRA
27. marts [2007]

Lai gan zinām, ka ikdienā organismam nepieciešama ar dažādām vielām bagātināta ēdienkarte, ēdot par to nedomājam. Lai nesabojātu savu veselību un neaptaukotos, ēšanas režīms ir pareizi jāsakārto. Nedrīkst pieļaut tradicionālas kļūdas – jāēd laikus, bez steigas, nedrīkst aizmirst brokastis, toties jāaizmirst saldumi, vēlas vakariņas un jāizvairās uzturā lietot pārlieku daudz sāls.

Ikdienas steigā bieži vien nokavējam ierastās ēdienreizes, tāpēc pēc tam ar lielāku kāri ķeramies pie ēdiena. Protams, apēdam vairāk, nekā tas būtu vajadzīgs. Līdz ar to barības pārpalikums netiek pilnībā sagremots un sākas problēmas – vēders uzpūšas vai aizcietē. Dietologi iesaka ēst četras līdz sešas reizes dienā nelielām porcijām. Starp pamatēdienreizēm var baudīt augļus, jogurtu, tēju, arī cepumus, taču nedrīkst pārlieku aizrauties ar šādiem kārumiem.

Kā zināms, parasti pukojamies, ka brīvdienās ielūkojamies virtuvē biežāk, ... Turpinājums »

Category: Interesanti.. | Views: 829 | Added by: Deimis | Date: 27.03.2007 | Comments (0)

www.atverts.lv
26. marts [2007]

Kāda mēbeļu ražošanas firma nolēma noskaidrot, kā mūsu dzīvesveids ietekmē attiecības ar tuviem cilvēkiem. Lūk, kas tika noskaidrots: kārtība plauktos un skapjos nav garantija laimīgai līdzāspastāvēšanai, drīzāk otrādi.

Piemēram, vīrieši, kas savas zeķes izmētā pa visu dzīvokli, nodarbojas ar seksu vismaz trīsreiz biežāk nekā viņu akurātie kolēģi. Savukārt tie, kuri izmanto elektroniskās piezīmju grāmatiņas, biežāk mēdz aizmirst savas sievas dzimšanas dienu, nemaz nerunājot par sievasmātēm.

Pēc “Ikea” speciālistu domām, visvairāk mums tik dārgais laiks tiek patērēts šādām nodarbēm: mēnesī 80 minūtes vīrieši meklē televizora tālvadības pulti (sievietes tikai 7 minūtes), un tikpat ilgi no rītiem tiek meklētas dzīvokļa atslēgas.

Vienīgais mierinājums mums, šeit dzīvojošajiem, ir, ka aptauja tika veikta zemē, kas atrodas aiz lielās peļķes - Amerikā, un tur, kā zināms, cilvēki staigā uz galvas.

Category: Interesanti.. | Views: 665 | Added by: Deimis | Date: 26.03.2007 | Comments (0)

LETA
23. marts [2007]

Francija kļuvusi par pirmo valsti, kas publiskojusi savus par nezināmiem lidojošiem objektiem (NLO) savāktos failus.

Ceturtdien Valsts kosmosa aģentūra atklāja interneta lapu, kurā ir dokumenti par vairāk nekā 1600 NLO novērošanas gadījumiem pēdējo piecdesmit gadu laikā.

Arhīvos, kas tiks papildināti katru reizi, kad tiks paziņots par jaunu gadījumu, apkopoti precīzi notikumu apraksti, sākot ar viegli apstrīdamiem gadījumiem un beidzot ar tādiem, kas joprojām mulsina pat visskeptiskākos zinātniekus.

"Šī ir pirmā tāda lapa pasaulē," paziņoja aeronautikas inženieris Žaks Patenē, kas vada "neidentificētu lidojošu fenomenu" izpētes biroju.

NLO fenomens vienmēr izraisījis pastiprinātu interesi, kā arī radījis neskaitāmas sazvērestību teorijas par to, ka valdība tur slepenībā atklājumus un informāciju par NLO, jo to uzskata par sabiedrībai pārāk šokējošu un biedējošu.

"Protams, tādas lietas kā tā, kur kāda sieviete ziņo, ka redzējusi lidojošu objektu, kas izskatījies pēc lidojoša tualetes papīra ... Turpinājums »

Category: Interesanti.. | Views: 667 | Added by: Deimis | Date: 24.03.2007 | Comments (1)

Deimis
23. marts [2007]

Atšķirībā no ziemas, kas kā allaž mēdz "pārsteigt" autovadītājus un satiksmes ceļu apkalpojošo personālu nesagatavotus, pēkšņo pavasari kūlas dedzinātāji sagaidījā pilnā gatavībā.

Vakardien [22. martā] vakarpusē bija manāmi vismaz 2 kūlas dedzināšanas gadījumi Liepā, kuros nācās iesaistīties Liepas Ugunsdzēsēju brigādei. Par laimi vējš nebija liels un liesmas izdevās veiksmīgi lokalizēt, pirms tās izplatījās lielākā teritorijā un sasniedza mežu vai kādu koka celtni.

Aicinu visus būt prātīgākiem! "Nespēlējamies" ar uguni un mudinam to darīt arī citus!

Category: Liepas Jaunumi | Views: 649 | Added by: Deimis | Date: 23.03.2007 | Comments (0)

LETA

22. marts [2007]

Šodien sasniegts jauns siltuma rekords, proti, Skultē plkst. 14 gaisa temperatūra sasniegusi plus 18,5 grādus pēc Celsija skalas. Līdz šim 22.martā visaugstākā gaisa temperatūra - plus 15,9 grādi - reģistrēta 1938.gadā, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā (LVĢMA).

Piemēram, Rīgā un Priekuļos šodien gaisa temperatūra sasniedza plus 17 grādus, Pāvilostā un Jelgavā - plus 17,8 grādus, bet Ventspilī, Liepājā, Rūjienā, Ainažos un Rēzeknē gaiss iesila nedaudz virs 16 grādiem.

Kā informē LVĢMA, marta otrā dekāde kopumā Latvijā bijusi 5,7 grādus siltāka par normu. Visu dekādi diennakts vidējā gaisa temperatūra bija virs normas, pārsniedzot to par plus 4-7 grādiem.


Category: Interesanti.. | Views: 666 | Added by: Deimis | Date: 22.03.2007 | Comments (0)

boot.lv

21. marts [2007]

Aizvien vairāk un vairāk cilvēce pēta datorspēļu ietekmi uz cilvēku. Nesen jau rakstījām, ka tās uzlabo redzes leņķi, nu pierādīts, ka „braucamās” spēles izraisa ceļu satiksmes negadījumus.

Nesen internetā paklīda vēsts par britu pētnieku uzskatiem par datorspēļu (konkrēti driving spēļu) negatīvo ietekmi uz cilvēka psihi – tie, kas pārlieku daudz spēlē spēles, arī reālajā dzīvē brauc daudz ātrāk, nekā atļauts. Tika apgalvots, ka apmēram 27% jauniešu vecumā līdz 24 gadiem brauc riskanti un neapdomīgi. Tāpat arī tika teikts, ka tas vairāk ir izplatīts vīriešu vidū – ne jau tikai tāpēc, ka viņu kā autovadītāju ir vairāk, bet arī tāpēc, ka viņi spēlē vairāk datorspēļu.

Jauni pētījumi, ko izstrādājuši Allianz Center for Technology (Vācija) un Minhenes Ludwig-Maximilians universitātes pētnieki, liecina ka braukšanas videospēles ir ag ... Turpinājums »

Category: Interesanti.. | Views: 593 | Added by: Deimis | Date: 21.03.2007 | Comments (3)

LETA

20. marts [2007]

Šonakt plkst. 2.07 Latvijā iestāsies astronomiskais pavasaris. Tas nozīmē, ka turpmāk dienas būs garākas nekā naktis.

Latvijas Universitātes Astronomijas institūtā informēja, ka astronomiskā pavasara iestāšanos nosaka Saules stāvoklis. Saule jeb Saules centrs šķērso debess ekvatoru un pāriet no debess dienvidu uz debess ziemeļu puslodi. Šajā laikā diena ar nakti ir vienādā garumā.

Zemes ziemeļu puslodē dienas paliek arvien garākas - iestājas pavasaris, bet Zemes dienvidu puslodē dienas paliek arvien īsākas - iestājas rudens.

Klimatiskais pavasaris iestājas, kad vidējā diennakts gaisa temperatūra stabili paaugstinās virs 0 grādiem.

Jau ziņots, ka šogad meteoroloģiskais pavasaris iestājies gandrīz mēnesi agrāk nekā parasti, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras informācija.

Šogad vidējā gaisa temperatūra virs nulles ir kopš 28.februāra.

Fenoloģiskais pavasaris nozīm ... Turpinājums »

Category: Interesanti.. | Views: 697 | Added by: Deimis | Date: 20.03.2007 | Comments (2)

antivirus.lv

19. marts [2007]

Antivīrusu eksperti, apkopojot datus, izveidojuši savdabīgu globālā interneta bīstamības karti. Pēc tās datiem ar 0.7% bīstamu interneta vietņu Latvija šobrīd ierindojas 44. vietā starp pētītajām valstīm.

Eiropā un arī pasaulē ar ļoti augstu drošības līmeni izceļas Somija – tajā konstatēts tikai 0,1% bīstamu interneta vietņu, bet Rumānija izrādījusies viena no bīstamākajām valstīm pasaulē – 5,6% tās interneta resursu var sagādāt nepatikšanas. Starp Baltijas valstīm Latvija ierindojusies pa vidu, jo Igaunijā konstatēti 2,3%, bet Lietuvā 0,5% bīstamu interneta vietņu.

Viens no izplatītākajiem kibernoziegumiem mūsdienās - datorkrāpniecība (phishing) - bieži paredz interneta lietotāju ievilināšanu īpaši sagatavotās interneta vietnēs, kas satur kaitīgos kodus. Nav retums arī tādi gadījumi, kad saites uz šādām ļaundabīgām vietnēm vai pat paši kaitīgie kodi parādās leg ... Turpinājums »

Category: Interesanti.. | Views: 619 | Added by: Deimis | Date: 20.03.2007 | Comments (2)

« 1 2 3 4 5 6 »

 
News Search
Copyright Deimis © 2007